Блог Книжки Блогрол

Маркетингові сповіщення на телефоні

Маркетингові сповіщення на телефоні

Опитування у світі показують, що у школярів приходить на телефон близько 240 сповіщень на день, а у деяких доходить навіть до 5 000. Проблема є, та лікується боляче – вимкненням сповіщень.

Під час ковіду я зрозумів, що кожне сповіщення на apple watch – це шлях до слюни, як було у собак Павлова, тому тоді вирішив проблему кардинально, і перестав носити смартгодинники взагалі.

Трохи пізніше зрозумів, що треба і зі сповіщеннями на телефоні щось робити – все було більш-менш просто, і навіть вимкнув будь-які сповіщення з телеграмів в якийсь час. Це був приємний вайб ICQ – виходиш з додатка, і все, спокій!

Далі ввів собі нове правило – якщо приходить хоч одне маркетингове сповіщення – вимикаю всі сповіщення від додатку, і це трансформувалось в дуже гарну звичку – тепер телефон ні писку не подає! Єдина проблема з сервісами, де увага треба часто тут-і-зараз (Глово, Уклон та Нова Пошта, коли посилку треба забрати якнайшвидше), але розсилають такі от промо-сповіщення, від яких неможливо відписатись.

Я писав в підтримку (наївний, ха-ха!), і очікувано мені відповіли, що вимкнути таке неможливо.

Apple могла б обмежувати це своїми правилами (дати можливість відписуватись від таких сповіщень), але віриться, що у них турбота про Screen Time лише до якоїсь червоної лінії.

Сподіваюсь, що рано чи пізно зʼявиться в iOS можливість, де можна буде додатково фільтрувати сповіщення на основі тексту (наприклад, дозволяти всі сповіщення з фрази «До вас поспішає ...»), а до тих пір я знатиму, що тепер можна відправляти документи в якісь єбєня зі знижкою 15%...

Але от коли у мене релізнеться мій фенсі додаток – у мене такого булшиту не буде!

Опубліковано #iOS

💌 Підписочка!

Зазвичай я пишу про свої невеликі проєкти, дослідження, про прочитані книжки та все цікаве, що знаходжу для себе.

Без спаму та AI – лише мій крафтовий контент!

Анонси також можна побачити у мене в твітері, блускаї або підписатись на RSS.

© Клименко Вадим
[email protected]
Підписочка
На e-mail або RSS
Соцмережі
Твітер / Блускай / Фейсбук
Цікавеньке
Блогрол
Створено під час повітряних бледін у  Fill 3 Києві